Chick’nCone lanceert NFT om franchisegebieden in te kopen

Chick’nCone lanceert NFT om franchisegebieden in te kopen

Tokenhouders kunnen 50% van de franchisevergoeding en royalty’s verdienen voor bepaalde regio’s in de VS. Het franchisemerk Chick’nCone is vrijdag begonnen met het verkopen van NFT’s in een innovatief programma dat is ontworpen om tokenhouders te laten delen in royalty’s en vergoedingen naarmate de keten groeit.

Fast casual

Het 24-delige fast-casual concept heeft een menukaart van gebakken kip tenders met diverse sauzen, geserveerd in wafel hoorntjes. Opgericht in 2014, de Ft. Lauderdale, Fla.-gebaseerde keten heeft agressieve groeiplannen in de VS.

Jonathan Almanzar, mede-oprichter en CEO van Chick’nCone, zei dat de NFT-verkoop de cryptocurrency-wereld samenbrengt met echte restaurantfranchising op een manier die alle betrokkenen ten goede komt.

“We konden niet anders dan alle drukte en opwinding rond de NFT-ruimte op dit moment opmerken”, zei hij in een persbericht waarin hij het programma aankondigde. waarom nft kopen? “Een vooruitstrevende geest is wat ons merk tot nu toe echt heeft voortgestuwd en we waren ervan overtuigd dat als we een eigen NFT-programma zouden opzetten, het met succes van de grond zou komen.”

In een interview met Nation’s Restaurant News zei Almanzar dat hij een vroege investeerder in Bitcoin was, wat hem gedeeltelijk hielp de lancering van Chick’nCone te financieren.

 

Zo werkt het NFT-programma:

De keten gebruikt de cryptocurrency-uitwisseling Ethereum om tokens genaamd Chick’nCoins te verkopen – die, ondanks de naam, geen munten zijn zoals Dogecoin of ETH. Het was eigenlijk gewoon bedoeld als een speling van de merknaam, zei hij.

In dit geval vertegenwoordigt elke munt of token het eigendom van een bepaald geografisch gebied in de VS dat de keten hoopt te ontwikkelen, meestal een provincie. Tokenhouders ontvangen 50% van de initiële franchisevergoeding voor nieuwe eenheden die in dat gebied worden geopend. Daarnaast ontvangen ze ook 2% royalty’s op verkopen op alle locaties in het gebied, maandelijks betaald, gedurende zes jaar.

De opbrengst wordt gelijkelijk verdeeld onder de tokenhouders voor de regio. En tokens zullen beperkt zijn, hoewel in meer bevolkte gebieden meer Chick’nCoins zullen worden uitgegeven. Regio’s kunnen minimaal drie locaties bevatten, maar de meeste kunnen maximaal vijf. In gebieden met meerdere munthouders kunnen tot 25 Chick’nCone-locaties worden geopend.

 

 

De kosten van een Chick’nCoin zijn vastgesteld op $ 14.500 of 5,5 ETH – kopers hebben de mogelijkheid om Amerikaanse dollars of cryptocurrency te gebruiken. Almanzar zei vrijdag dat 5,5 ETH meer was dan het bedrag in dollars, deels omdat er kosten zijn voor het omrekenen naar Amerikaanse dollars. Nadat het bedrijf 100 tokens heeft verkocht, zijn ze van plan de prijs opnieuw te evalueren, gezien de fluïde wisselkoersen.

Maar aangezien de franchisevergoeding van Chick’nCone $ 45.000 is, zou een munthouder $ 22.500 kunnen verdienen. Als er al eenheden open zijn in het gebied, kan die munthouder ook onmiddellijk beginnen met het ontvangen van maandelijkse dividenden.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid dat er geen eenheden in de regio openen, waardoor de tokenhouder geen rendement ziet van die NFT-aankoop. Zoals gebruikelijk is voor NFT-verkopen, hield Chick’nCone een kleine privé-voorverkoop van 10 Chick’nCoins, en ze werden allemaal verkocht.

 

Traditionele investeerders

Almanzar zei echter dat de verkoop meer traditionele investeerders aantrok dan crypto-enthousiastelingen, dus namen ze uiteindelijk de investeringsoptie in Amerikaanse dollar, geld overboekten en cheques sturen en contracten op de ouderwetse manier ondertekenen.

Toen de munten op vrijdag op Ethereum begonnen te verkopen, waren er nog eens 10 verkocht. Almanzar zei dat hij graag zou zien dat er de rest van het jaar één munt per dag wordt verkocht, wat ongeveer $ 5 miljoen zou opleveren. wat is nft art? Munthouders kunnen hun Chick’nCoins ook doorverkopen, wat een royalty van 10% voor de franchisegever zou opleveren. Het bedrijf creëerde in totaal 933 Chick’nCoins. Als alle munten worden verkocht, heeft het bedrijf het potentieel om bijna $ 14 miljoen op te halen. “Het is eigenlijk ons ​​kapitaalplan zonder eigen vermogen weg te geven”, zei hij.

De extra financiering zal de groeistrategie van de keten helpen voeden. Almanzar zei dat hij zijn ondersteunend personeel zou willen versterken en nieuwe formaten zou willen creëren voor de groei van eenheden – inclusief zijn idee om zeecontainers om te zetten in zelfstandige drive-thru-restaurants, “als een bedrijf in een doos”, zei hij. “En we hebben nog enkele andere ideeën om franchisenemers op het arbeidsfront te helpen.”

 

Crypto ruimte

Almanzar ziet andere kansen voor restaurants in de crypto-ruimte. Zoals McDonald’s, Panera Bread en Chipotle Mexican Grill hebben aangetoond, kunnen er binnenkort virtuele restaurants in games zijn waar gasten kunnen bestellen voor bezorging.

“Ik wil echt zover komen dat we crypto als betaling accepteren”, zei hij. “Ik heb veel nagedacht over hoe ik NFT’s en restaurants kan doorkruisen. Ik heb erover nagedacht om kleinere dingen te doen, zoals een token waarmee je voor altijd korting krijgt. Herinner je je de stempel voor altijd?”

 

nft houders