Tekort aan buschauffeur dwingt andere schoolfunctionarissen in het Waco-gebied achter het stuur

Tekort aan buschauffeur dwingt andere schoolfunctionarissen in het Waco-gebied achter het stuur

Hoofdinspecteur Joe Kucera wist dat dit schooljaar veel uitdagingen met zich mee zou brengen voor het Lorena Independent School District, maar hij had waarschijnlijk niet verwacht dat hij achter het stuur van een schoolbus zou moeten kruipen om ervoor te zorgen dat de leerlingen thuiskomen.

Verschillende schooldistricten in het Waco-gebied melden een tekort aan buschauffeurs, waardoor andere schoolmedewerkers soms moeten ingrijpen en districten ertoe worden aangezet hogere lonen aan te bieden om nieuwe chauffeurs aan te trekken. Elders in het land zijn scholen genoodzaakt om lessen te annuleren vanwege een gebrek aan chauffeurs, en Massachusetts heeft vorige maand meer dan 200 National Guard-troepen ingezet om dat lot te voorkomen.

Gediplomeerd buschauffeur

Kucera, gediplomeerd buschauffeur, heeft dit schooljaar drie routes gereden. Hij zei dat het district in feite geen aangewezen back-up heeft als een bestuurder weg is. Online theorie leren  is mogelijk online. Het kan weken zonder problemen verlopen, en op andere momenten komen medewerkers die normaal gesproken niet met bussen rijden dagelijks binnen om de operaties draaiende te houden.

“Het belangrijkste is dat buschauffeurs erg waardevol zijn en dat we ze nodig hebben”, zei Kucera. “We proberen dingen te doen om buschauffeurs te werven en ze hier te houden.” Lorena ISD heeft zijn chauffeurs rechtstreeks in dienst, niet via een externe contractant, en moedigt veel personeelsleden aan om indien nodig gecertificeerd te worden om te rijden.

“Als onze coaches worden aangenomen, vragen we ze om gecertificeerd te worden en we helpen ze bij dat proces”, zei Kucera. “We zijn continu bezig om steeds meer mensen en medewerkers gecertificeerd te krijgen.” Het district heeft tussen de 12 en 15 chauffeurs die $ 14,50 per uur krijgen en gegarandeerd twee uur per route. Ze komen ook in aanmerking voor veiligheids- en aanwezigheidsbonussen. “We kunnen gemakkelijk drie of vier extra stuurprogramma’s gebruiken”, zei Kucera. “We hebben nu gewoon geen extra’s en het is moeilijker om mensen gecertificeerd te krijgen. Het duurt langer om ze erdoorheen te krijgen.”

 

Antecedenten onderzoek

Buddy Freeman, directeur van Onderhoud en Transport van Midway ISD, zei ook dat het langdurige proces om een ​​antecedentenonderzoek te doorstaan ​​en het commerciële rijbewijs van klasse B en de aantekeningen die nodig zijn om een ​​schoolbus te besturen, bijdragen aan de moeilijkheid bij het inhuren van chauffeurs.

 

“Een ander probleem dat we hebben, is dat je niet zomaar naar het ministerie van Transport kunt gaan en zeggen:” Ik wil vandaag mijn test afleggen “, zei Freeman. “Je moet ze inplannen en soms duurt het een paar weken.”

In een onderzoek van de National Association for Pupil Transportation dat in augustus werd gepubliceerd, zei 45% van de 1.500 respondenten dat licentietijd een rol speelt bij het chauffeurstekort. Iets meer dan de helft van de respondenten, waaronder schooldistricten en exploitanten van schoolbuscontracten, beschreef hun chauffeurstekort als “ernstig” of “wanhopig”, volgens een samenvatting van het onderzoek, dat werd uitgevoerd in samenwerking met de National Association of State Directeuren van Pupil Transportation Services en de National School Transportation Association.

 

Afstandonderwijs

NBC Chicago meldde in september dat sommige scholen in Oswego, Illinois, persoonlijk leren voor 21 september moesten annuleren omdat ze geen vervoer voor studenten konden regelen. De scholen schakelden voor een dag over op afstandsonderwijs.

Vorige maand meldde The Washington Post dat Massachusetts meer dan 200 leden van de Nationale Garde heeft ingezet om negen gemeenschappen te helpen zonder de benodigde buschauffeurs om kinderen naar school te vervoeren. Motor theorie examen leren is mogelijk online. Vanwege vergunningsvereisten besturen de troepen verschillende soorten bestelwagens, geen schoolbussen. Terwijl 45% van de respondenten in het nationale onderzoek licentietijd als een uitdaging beschouwde, zei de helft dat loon een factor is.

Midway ISD, dat 65 chauffeurs in dienst heeft en onlangs ook andere medewerkers heeft moeten laten invallen wanneer een chauffeur afwezig is, betaalt nieuwe chauffeurs $ 16 per uur, zei Freeman. Chauffeurs met een enkele route hebben gegarandeerd 5,25 uur per dag en chauffeurs met een dubbele route hebben gegarandeerd 6,5 uur per dag, zei hij. “We zouden er nu een paar kunnen aannemen als ze door de deur zouden komen, en we hebben er ook een paar in het wervingsproces”, zei Freeman.

Hij zei dat verschillende chauffeurs vorig jaar zijn gestopt uit angst om COVID-19 op te lopen, maar het district is optimistisch dat het meer chauffeurs zal kunnen werven.

 

Aantal vacatures

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft de afgelopen maanden het aantal vacatures in het hele land gerapporteerd dat in meer dan 20 jaar niet is gezien. Waco ISD heeft de afgelopen week het startloon voor buschauffeurs verhoogd tot $ 18,50 per uur. Waco ISD heeft een contract met Goldstar Transit om chauffeurs te leveren, en het district heeft 11 chauffeurs te kort.

“We hopen dat we door het loon voor onze chauffeurs te verhogen, de inspanningen van Goldstar ondersteunen om meer chauffeurs te werven om onze studenten van en naar school en naar activiteiten te vervoeren”, zei Kyle DeBeer, stafchef van het district.

VaRonica Jackson, van Robinson, is een chauffeur voor Goldstar en zei dat veel chauffeurs een hogere werkdruk ervaren vanwege het tekort. “Soms gooien ze extra routest op je als mensen ziek zijn, ‘zei Jackson.

Ophaallocatie

Jackson, die besloot buschauffeur te worden nadat haar zoon naar de universiteit ging, zei dat er tijden waren geweest dat het afdekken van meerdere routes ervoor zorgde dat ze achter op schema liep en kinderen laat op school afzette. Als een bus te ver achterloopt op schema, verlaten studenten ook wel eens de ophaallocatie, zei ze.

Extra routes worden over het algemeen op het laatste moment aan chauffeurs gegeven en brengen ze vaak naar onbekende locaties, wat lastig kan zijn om te navigeren omdat chauffeurs geen GPS mogen gebruiken tijdens het besturen van de bus. “Er zijn veel straatnamen die ik niet ken, waar ik nog nooit van heb gehoord, en we bestrijken veel verschillende gebieden”, zei Jackson. “Dat kost veel tijd.”

 

Niet elke wijk in de provincie kampt echter met het tekort

Connally ISD is momenteel volledig bemand, hoewel het af en toe een route moet verdubbelen of een route iets later moet laten lopen dan gepland, zei assistent-hoofdinspecteur voor Human Resources Jill Bottelberghe.

Valley Mills ISD-hoofdinspecteur Chris Dowdy zei dat het district een tekort had, maar dat heeft ingehaald. Anderen in het gebied hopen dat hun loonsverhogingen en andere voordelen genoeg zullen zijn om hen binnenkort in dezelfde positie te brengen.

“We betalen voor de training en het rijbewijs en we hebben iemand in dienst om hen te helpen hun rijexamen te halen”, zei Freeman over de operatie van Midway. “Iedereen die wil rijden, we zullen je trainen.”

 

 

 

 

 

theorie proces