Waar op letten bij het afsluiten van een zakelijke lening?

Waar op letten bij het afsluiten van een zakelijke lening?

Als uw kleine onderneming in de markt is voor financiering, bent u waarschijnlijk uw opties aan het vergelijken en maakt u zich zorgen over de vraag of u in aanmerking komt voor de leningen die u wilt. Voordat je te diep in het proces duikt, is het echter belangrijk om te weten welke materialen je nodig hebt voordat je een aanvraag indient. Hierbij dien je vaak rekening te houden met geld lenen zonder bkr registratie mogelijk is. 

Doe je onderzoek

De beste manier om je zoektocht naar financiering te beginnen: onderzoek doen naar wat je bedrijf nodig heeft, wat je leningsopties zijn, en wat de leningsaanvragen vereisen. Geef aan hoeveel geld uw bedrijf nodig heeft en waar u het voor wilt gebruiken. Kijk welk soort leenproducten u zouden helpen uw doelen te bereiken. Tenslotte, onderzoek wat deze kredietverstrekkers vereisen voor het aanvragen. Dit hangt allemaal samen – niet alleen bespaart u energie door van tevoren te weten wat u nodig hebt, maar kredietverstrekkers zullen ook blij zijn om te zien hoe voorbereid u bent. Kun je een kleine lening zonder bkr toets aanvragen? Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden.

Weet wat je kredietscore is

Kredietverstrekkers zullen geïnteresseerd zijn in uw persoonlijke credit score in aanvulling op uw zakelijke credit score, als je er een hebt. Als uw persoonlijke kredietscore lager is dan 650, zult u niet in aanmerking komen voor de meeste leningen. Idealiter, echter, wilt u het zo hoog mogelijk. Uw zakelijke kredietscore beoordeelt de kredietwaardigheid van uw bedrijf-u hebt er misschien nog geen als uw bedrijf nog jong is. Ook deze score wilt u zo goed mogelijk beschermen.

Zorg dat de documentatie op orde is

Afhankelijk van het type lening dat u aanvraagt en wie de kredietverstrekker is, moet u een reeks documenten voorbereiden voordat u op verzenden klikt of met een potentiële kredietverstrekker om de tafel gaat zitten. Veel van deze documentatie vereist meer dan een paar uur voorbereiding, dus je wilt niet uitstellen met uw lening aanvragen.

Daar staat tegenover dat veel van deze documenten, zoals winst- en verliesrekeningen (P&L), essentieel zijn voor de bedrijfsplanning – u zult ze dus hoe dan ook voortdurend willen bijwerken.

Hier zijn enkele documenten die u zou moeten voorbereiden wanneer u een financieringsaanvraag begint. Nogmaals, onderzoek de specifieke kenmerken van wat u aanvraagt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Belastingaangiften

Om uw persoonlijke en zakelijke inkomsten te bewijzen, zullen de meeste kredietverstrekkers willen zien wat u rapporteert aan de Internal Revenue Service. U moet kopieën maken van uw persoonlijke belastingaangiften en die van uw bedrijf. Als u zelfstandig ondernemer bent, zullen deze waarschijnlijk met elkaar verweven zijn, maar u moet nog steeds de structuur van uw bedrijf kennen en beschikken over bewijsstukken, zoals ontvangstbewijzen en facturen, om uw verklaringen te ondersteunen.

geld lening alsluiten